Wednesday, November 30, 2011

aku telah di tag oleh Adny a week ago. sorry lambat langsai tag ni sbb aku busy sangat. kalah Perdana Menteri. oke, aku tipu je. =.=" .

1. kenapa awak sudi jadi teman saya ?
# sebab u baik & talkative :)

2. siapa artist yang paling awak suka ?
# Greyson Chance <3 aww aww comell gile. iloveyou lahh! :*

3. kat sekolah kita tuu, siapa paling awak minat ? pernah / sedang
# insan yang bernama lelaki. i'm straight oke. i can't mention who. public sangat ni. hihi. XD

4. awak ada jiran tak ? apa nama jiran awak ?
# ada lahh. saye bukan duduk dalam hutan. harus mention nama ke? ramai sgt anak jiran aku. nak ngorat ke?

5. apa hobi awak?
# melalak sorang diri. makan tido makan tido. patut lah badan naik.

6. kat facebook , siapa orang yang paling awak benci dan sayang ?
# orang yang paling benci? takde kot. sayang? abang saye, kakak saye, adik saye & awak yg sedang bace ni. :*

7. kalau ada kesempatan nak tak lepak ngan saya ?
# of course lah, geng sekepale dlm kelas ni. suke sgt buat bising.

8. kalau awak diskandel kan dengan orang yang awak suka apa yang awak buat ? kalau orang yang awak tak suka pulak ?
# skandel? saye biar je. lame-2 orang bosan lahh tu. benda macam ni kejap je biasenye.

9.apa yang awak buat sekiranya orang yang awak sayang diganggu ?
# aku kasi flying kick kat u olls. berani buat lah! ceyh, berlagak betol.

10. awak kenal saya kat mana? bila?
# kat sekolah. last year. that time u baik dgn kwn i. aku pon tumpang kenal sekali lahh.

11. boleh awak gred kan saya macam mana? banyak please ;)
# peramah
# suke buat bising
# manje
# gurau kasar *kaki dibalas kaki* ade baran nak kenal die? haha JK!
# takut kucing
# baik & pemurah

---------> thats all <3

Saturday, November 5, 2011

Jamuan Akhir Tahun Form 3


eh, tetibe je terdetik nak update blog. lame dh x exercise jari ni.
oke, 2 hari lepas SID ade buat jamuan akhir tahun for bdk-2 lepasan PMR ni. wa ckp lu BEST. makanan punye lahh byk tp sikit pon gua x sentuh. aku pun heran dgn perangai aku yg kuat mkn ni tibe-2 je jadi gitu. peliks! btw, sorry ya sbb aku dh byk curi gmbr korg utk tayangan video mase jamuan hari tu. chill la!


paparazzi mane entah yg candid gambar aku. suke benor ye curi amik gambar ila. hesh, mmg nk kene la. ila nampak kamera " awk " tu asyik duk focus kt ila je. bile aku mintak kamera die, i was like ohhhemmmjaayyy! mmg award curi gambar saye jatuh kt awk la! oke fine. hari tu hari die, ade hari saye balas. mahu je aku delete sume gambar-2 lam kamera bdk tu tapi x sempat. saye tahu mesti penat kan awk angkat kamera awk yg berat tu & curi gambar saye. ahaks! * ketawe gedik *. - habis pasal ni -

then acara fashion show, i mean acara catwalk dgn pasangan warne baju sedondon gitu. aku duk sibuk tepuk tangan, bersorak-2 kt pasangan yg kena naik tuh sampai je giliran MC sebut " ila & faris ". i was like huh? me? sentap makkk. agak-2 baju kami same ke x? meh sini meh sini aku nak tunjuk.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

see! tak same pon. faris purple, aku biru. aku dgn muke x malu naik je la. be sporting lah babe! wat lek wat cool wat peace je. yeah, die bestie aku. wat pe nak malu kn? fyi, bdk-2 sekolah duk gossip aku ngan mamat ni lahh. entah demam ke hape tibe-2 je keluar gossip ni. aku jgk cool je. mulut orang kite x boleh nk tutup. so, chill k faris. HAHA. layan gambar pasangan lain la pulak.












ni antara pasangan yg kena naik stage. the rest, sorry x upload kt sini. internet mcm siput je. ni pon gambar curi kt fb je. akhir kate, SALAM AIDILADHA buat muslimin & muslimat. :)









Sunday, October 16, 2011

hari-2 sebelum exam


first kem sebelum exam -> Anggolia Beach Resort.

wa cakap lu mmg best! peraturan x ketat , fasi-2 sume sporting. satu bilik duduk 3 org je aku, ainin n azie. only us okey duk 3 org. yg lain ade sampai 7-8 org satu bilik. nk ckp bilik diorg besar x pon. semua same je. resort ni betul-2 je tepi pantai. pukul 6.30 pagi kitorg dah merayap pegi pantai. time mlm plk, fasi bagi lepak sampai 12.30 mlm. byk sekolah yg buat kem kt situ. ade satu sekolah tu, pukul 4 pagi kena berkawad. kesian betol. -.-"



Roomate (BFF)

aktiviti riadah kitorg kena kerja berkumpulan buat istana pasir. * istana la sgt*

Adila, Ainin, Azie, Arsyad

istana diorg paling comel :)



Till then, i gonna miss this moment :')


hye i'm back!



berbulan-2 aku tinggalkan dunie blog krn si PMR sbbnye setiap kali duk buat entry wajib aku amik mase lame. org asyik duk tanye soalan same je, " gane PMR? ". aku pon naik cemuh jgk jwb " bole laa ". berserah kpd Tuhan je laa.

habis je exam aku to4 tidur, to4 online, to4 main, to4 kedit. :D junior-2 duk jeles ngn bdk PMR. korg igt bes ke? bosan la. xde aktiviti menarik pon. asyik duk lam dewan je. -.-"

Thursday, May 5, 2011

Fridayyyy...


Assalamualaikum..*kenyit mate* muah pipi kiri muah pipi kanan. (;

Imissyou incik blog. dah sebulan++ aku x layan blog ni. hari ni saje je nak intai-2 blog yg lame x bergerak ni. kenape lame x update entry? tuan punye blog sakit ke? eh eh, mane ade. saye sihat walafiat je. x caye? aku kasi flying kick baru tahu. muke aku ni muke penipu ke? tak kan?

Dah bulan 5 dh. lagi 2 bulan TRIAL. goshh! lagi 2 weeks mid year exam. wish me luck! grr. kebelakangan ni mood nth pape sbb sakit gigi! lps jumpe dentist 2 days ago, balik rumah lagi sakit-2. lagi 3 bln kene jumpe balikk. -sabor je la~ btw, thanks mr. dentist! u make me smile like DOMO KUN does.




*
*





Oleh sebab bosan tahap gaban, aku saje je usha baju-2 kt yahoo. aku tertarik gile dgn jubah ala-2 dress tu. nak nak! -.-". comel gile kan? sweet + ayu + sopan je.


Esok sekolah, banyak benda nak kena buat. kerja ksus , homework. pheww~. i got tired with my hectic life. =.=" satu minggu balik lewat. Extra class mmg memenatkan. tapi ape boleh buat, kena force je la diri aku ni. I want to strive for straight A's! Amin..

Thursday, March 31, 2011

Hello blogger. =)

Assalamuailaikum, kami dtg nk beraye! Ingat plk bdk-2 kecik bwk basikal ramai-2 dtg rumah nk raye. Uiks, lari topik dh ni. Btw, aku dh beli shawl anting-2 tu. At first berbelit-2 tekak aku mcm nk mati lemas dah. Saksikanlh jelmaan gadis bershawl anting-2.


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Tadaa! Ni first trial aku. Style ni simple je. Hanye perlukn
1 kerongsang n 1 pin bunge. =D Tp aku lagi suke 1 lg
style. Psst! "Without any make up on" Yg ni pon
nak riuh. Katy Perry pinjam ayat kejap.
*nak kate konon natural beauty la tu*
Muntah la. In fact, x pon kn?
-Whatever-


Esok, ila kene tinggal. Sys ila dh nak fly Jepun. Abah,mama,kakak,abang,adik sume pegi KL. :'( Ila x ikot sbb next week ade exam. Pity me right? Dear, wish me luck! Ikotkan esok jgk ila ade dinner dgn mama. Dinner tahun lepas best gile. Siap artis lagi dtg. Dh la no giliran aku dpt lucky draw. Photographer capture sini sane. Rase macam model pon ade. Eiyy, menyampah je bunyi. Geram betol. Time ni la ade exam. Melepas aku nak pakai baju cantik-2. Harap sgt tahun dpn mama dijemput lagi. Aku mmg booking awal-2 nk teman mama. wink*


Emo sorang diri. haha. x dpt pakai baju
berelip lip lap lip lap.

Ahh! Forget about it. Tadi si Akhim tu tanye lagu 70-an untuk guitar project die. Mane la tahu lagu lame-2 ni. Bkn zaman saye. sorry dude! Btw, thanks la buat lawak cendawan tu.

Tuesday, March 15, 2011

entry di kala malas gini la.



*lagu ni xde kena mengena pon.*

It's 2 a.m. feeling like i just lost a friend.
Pheww-2, I got tired of waiting for u for several hours. (dlm skype je) *korg gelak laa*
Don't ever say it if you're not.


Nyte all! entry yg sgt ringkas & x padat.

Sunday, March 13, 2011

nuffnang..

Hello,

Tadi ila bru je sign up nuffnang. Seriously, blurr! Ila x berape nk faham la. Korang yg mmg dh pro bab ni sudi-2 la ajar ila eh eh? Ila bagi korg flying kiss nanti. *gatal* Tipu-2 je.



TUTORIAL : hasilkan cursor berkilauan (sparkle)

Tutorial ni nk tnjukkan mcm mne nk jadikan cursor korg tu lbh menarik. Pendek kate mcm cursor dlm blog ila ni la. Ila buat ni pon utk kwn ila & jgk blogger-2 yg baru nk settingkan blog korg. Bnda ni ciput je & teramatlah mudah.

Ikut step berikut :

1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript

2. Pada ruangan HTML/javascript, masukkan kod berikut.






* "URL JS" tu korg gantikn dgn kod warna kt bawah ni


Biru - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/biru.js

Hitam - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/black.js

hijau - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/lawngreen.js

Ungu - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/purple.js

Putih - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/putih.js

Pink - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/salmon.js

Kuning - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/yellow.js

Hijau kebiruan - https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/aqua.js



Siap dah pon. Kan dah cakap, trsgtlah mudah. :)

Saturday, March 12, 2011

this morning, i've ....

Assalamualaikum,
Guess what? Hari ni ade EXTRA class babe! Cuti-2 pon still lg ade kls. Bagus kn cegu-2. ;) Yeah, mmg ila lupe ade kls pagi ni. Bangun-2 dh pukul 7.20 makk ai! x solat Subuh ke? tu bab lain la plk. Pagi ni jgk la bru nk gosok baju sekola. Sampai-2 pukul 8 lebih-2. xde la lwt sgt kn? Kls pon start pkl 8. Mate habis lebam-2 sbb x ckp tidur. Berape kali lah aku menguap rini.


Cuti ni, mood ila poor gile. Ye la, bosan thp gaban lah katekan. Hahh!! Tbe-2 teringat satu bnde. dgr-2 cikgu-2 skola ila tngkp & bg ceramah skit kt sape-2 yg bercintan-cintun tu. Pheww, nasib baik sgt la aku ni single lady. Yeah, mgkin prestasi byk menurun kot, sbb tu la cikgu buat gini kn-3? Then, english teacher ila suruh join debate & public speaking. why should me teacher? why me? i'm not good enough in english teacher. entah la nk join ke x. byk nk kena hafal wo! Korg rase ptt ke x join ha?

Friday, March 11, 2011

Tsunami di Jepun

Satu gempa bumi kuat bermagnitud 8.8 pada skala richter berlaku di Pantai Timur Honshu, Jepun & mencetuskan tsunami setinggi empat meter (13 kaki). Yg terkuat dlm mase 140 thn dulu. MasyaAllah, sgt menakutkn.Taiwan, Filipina, Indonesia dan Hawaii, Amerika Syarikat diberi amaran spya brjage-2.



Ya Allah, aku memohon agr Tsunami x melarat ke tempat lain. Kwn-2 blogger, tlg doakan agr kawasan kakak ila x dlande tsunami sprti yg sdg brlaku. Ni la tande-2 kiamat. Tanpe disedari, semua tande kiamat kecil tlh pon berlaku & apabila tande-2 kiamat besar berlaku, xde ape-2 yg boleh kita buat lagi krn pintu taubat tlh tertutup.


-Tanda-2 Kiamat Kecil-
  • Anak derhaka kpd ibu bapa.
  • Berlaku banyak peperangan/pergaduhan (sprti yg brlaku di Arab skrng)
  • Wanita menyerupai lelaki & sebaliknya.
  • Manusia berlumba-2 membina bangunan yg tinggi.
  • Urusan agama ditadbir olh org yg bkn ahli agama.
  • Berlaku byk gempa bumi & bencana alam.
*Semua dh berlaku kn. Marilah sama-2 meninggalkan larangan-Nya*



Wednesday, March 9, 2011

esok.

huih, esok satu hari kena duk dewan kot. ade rehearsal naik turun pentas, bace ikrar, care ddk kerusi pun ade wo! *memenatkan* Dlm surat atur cara ade prkataan "gimik". agk-2 amende lah gimik yg cegu-2 tu buat ye. ila ni plk dr hri tu saket perut. doa-2 la ila x skit perut esok. pheww. sunyi la sekolo esk , form 3 ngn form 5 je pegi sekola. Yg lain sume g brarak pdg astaka. *jeles-2*


Credit to Nur Adny Eryanie Yusof : ila hrp adny fine je. tamo stress-2. Doesn't mean kalo yg trpilih esok tu pasti & mmg akn dpt straight A's. NONONO! sape-2 je bole. =) mugkin tu cabaran/penguat semangat utk kite. sume tu x penting. oke syg? Remember this 4C "Cool,Calm,Chill,Cheer!"

Thursday, March 3, 2011

FACEblog?

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Thursday, February 10, 2011

I can't wait! Wuhuu!

p/s : ade org tu pakai apple macbook pro. Saye jeles. No need to mention who. I really admire that thing!

Semakin hari semakin dekat lah kite dgn ape yg dituju kn? Seriously ila x sbr nk mnunggu my only sys balik M'sia. Ha? Kenape? Die lari rumah ke atau dibuang negara utk bbrape tahun? Haha. JKJK! Sekarang beliau berade d bumi yg dpnuhi dgn org yg brmate sepet seperti beliau. Haha. Nanti bulan 3 sys ila balik just only for 2 weeks. Sekejap je kn? Tp xpe, raye nnti balik lagi. Kenape yg ila beria sgt beliau nk balik? Sebab dh lame x lepak dgn sibligs. Tahun ni x pernah pun keluar untuk aktiviti sosial. Ye la, org busy kn? Jadi ila dah rancang ngn sys ila ape yg akan kami buat.

  • Berkaraoke.
  • Wayang.
  • Snap snap situ sini.
  • banyak lagi lah.


kesian betui! Anda boleh menyumbang ke tabung TV3 Bersamamu.


* ni lah the only sys ila. Kalo nk ngorat make sure ngorat adek dye dulu k. Tipu-2 je.

Tuesday, February 1, 2011

True & Real LOVE !

Semalam Kak Yat tunjukkan ila satu video ni. Chris Medina, peserta American Idol. At first ila tengok video ape ni? Bes sgt ke? Mcm serabai je laki tuh. 1001 soalan brlegar-2 di kotak fikiran. Ceyh! Korang tengok sendiri la. X saspen la kalo ila cerita dulu kn? The girl is very lucky :')


Monday, January 31, 2011

Meet my relatives.

Sabtu , 29.1.2011 - ( eceyh mcm nk tulis paper ler plk ) Oke, hri tu ila balik kampung. Ade majlis cukur jambul. Eiyy, ila dpt ank sepupu comel tp x smpat snap gambar sbb mse tu sebarang gadget pon xde kt tgn ila. Kesian kn? Ila pon xde pape sgt nk ckp. Layan gambar je la. =D




secondary camera.
*
*


Ni la keje ila duk dlm kete. Sampai pakse adik ila amek gambar. Korg! Please ignore je mane-2 yg korg rase gedik! :) Scroll down bawah. My first video yg sgt-2 merepek. It just for fun & nk hlgkn tension duk dlm kete. Actually ila x biase buat video sbb tu suare slow, mate ntah pape. HAHA! Belom lagi nyanyi depan khalayak ramai. Oke, nanti ila increase lagi volume n perbaiki ape yg kurang. *wink*


video

* my video turns to poor. very poor from the original. kalo korg tahu what's the prob tell me please! *

Friday, January 28, 2011

JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish



Contest ni ditag oleh Kak Yat. Rase tertarik je dgn contest ni. Memandangkan adik ila dah besar panjang, ila amek the only one anak sdare ila yg comelmomel ni. Kalo korang rase tertarik & nak join sgt dialu-2kan. Singgah la blog Cik Aish!


SYARAT PENYERTAAN


1. Anda mestilah bloggers dan warganegara MALAYSIA

2. Anda mestilah menjadi follower Belog Cik Aish

3. Sila buat satu entry yg bertajuk " JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish"

4. Selain itu, perlulah letak link http://getmedean.blogspot.com/ da
n juga gambar banner kat atas skali tu, (bukan gambar budak tecik ni taw) dalam entry anda.

5. Jangan lupa tag 3 member anda dalam entri tersebut (pastikan kawan anda tau dia di tag hehe )

6. Dah siap, sila tinggalkan link entry anda di ruangan komen entri ini..supaya senang sy tengok gambar2 budak2 tecik yang comey macam mia sara tu..

7. Tarikh tutup CONTEST adalah jam 12 malam 5 Februari 2011 dan pemenang akan diumumkan pada 14 Februari 2011

*semua DONE!*
Gambarnye :

*

*

*

*

*


ni lah die anak buah ila. =D
*Muhammad Izzi Qaliff bin Izwan Azaizul*

Oke now, ila nak tag:

1. Liya
3. Diba

Saturday, January 22, 2011

First exam.

Esok exam!
Wish me luck.
Mama kate susah-2 dulu, senang-2 kemudian.
InsyaAllah ila susah-2 dulu.
Nanti boleh buat "Dream House" ila jadi kenyataan.
For the next post ila buat entry sal dream house.
Maybe cuti raye cine nanti KOT.
Tatatititutu.

Thursday, January 20, 2011

Long Time No Blogging.

Lame gile x update blog kn? Absolutely jawapannye 4 huruf je, "B to the U to the S to the Y". Get it? Hohh! Hari selase ritu, guess what? Ade Mini Marathon.. Seriously serabut sbb xde latihan, mri-2 je lari. Ila main ikot org je. Tup tup no 25. Dok rok dok rok! Time dkt pagar sekolah tu, lbh kurang 50 langkah lagi nk smpai, ila dh mcm nyawe2 ikan. HAHA. Xleh jgk nk pintas 5 org lg manusia di dpn. Kalo x msti naik pentas dh. :D Cube scroll down bawah. X ke berat tu nak lari? Dunie-2. Sgt memilikkan.